Skip to main content

Com podem ajudar-te?

Explora les categories d’ajuda

Sobre Myandbank

Compte remunerat

Bizum

Inversions

Targetes

Sobre Myandbank

Què és Myandbank?

Myandbank és un banc 100 % digital, un nou canal comercial d’Andorra Banc Agricol Reig, SA. (ANDBANK). ANDBANK opera amb el Número de Registre Tributari (NRT) A700158F, el núm. de Registre Societats Mercantils 5008. i el núm. de registre a l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) EB 01/95. Tots els serveis prestats per ANDBANK i els productes que ofereix estan sotmesos a la legislació vigent. ANDBANK és una entitat de crèdit adherida al “FONS ANDORRÀ DE GARANTIA DE DIPÒSIT” (FAGADI) i al “SISTEMA ANDORRÀ DE GARANTIA D’INVERSIONS” (SAGI) regulats per la Llei 20/2018, del 13 de setembre, reguladora del Fons Andorrà de Garantia de Dipòsits i del Sistema andorrà de garantia d’inversions (en endavant Llei 20/2018). Tant el FAGADI com el SAGI tenen com a propòsit garantir als dipositants de les entitats bancàries andorranes, la recuperació de dipòsits dineraris i en valors mobiliaris fins a certs límits establerts, on reconeix al Titular determinats drets i garanties en la relació a la recuperació d’aquests; i als dipositants de les entitats bancàries andorranes o entitats financeres d’inversió la recuperació fins a certs límits establerts de les inversions quan es produeixin els fets determinats a la mateixa Llei 20/2018, respectivament. Per a qualsevol aclariment addicional, pot consultar la informació general sobre els dos organismes al següent enllaç d’internet: https://www.afa.ad/ca/fons-de-garantia

Compte remunerat

Com puc obrir el meu compte?

És un procés 100% en línia que únicament et portarà uns minuts. Pots obrir el teu compte directament des del teu mòbil o PC. Et recomanem fer-ho des del teu mòbil, ja que la càmera sol ser millor i gaudiràs d’una millor experiència d’usuari.

  • Un cop finalitzis el procés, firmaràs el teu contracte amb la clau que t’enviarem al teu mòbil, i rebràs un correu electrònic amb les dades del teu nou compte i una còpia del contracte.
  • Si necessites ajuda durant el procés, pots contactar amb nosaltres trucant al +376 881 960.

Com funciona el compte de Myandbank?

En obrir el teu compte a Myandbank es crearà automàticament un compte d’efectiu amb el seu corresponent IBAN. El nostre compte funciona com qualsevol altre compte corrent, i els teus diners estaran sempre disponibles. A més a més, no tenen cap cost ni condicions. No has de fer res per a poder emportar-te una remuneració del 2% TIN/TAE. Remunerarem el saldo que tinguis al teu compte des del primer euro, fins a un màxim de 50.000 €.

Com em puc beneficiar de la remuneració del compte Myandbank?

No has de fer res. Únicament tenir els teus diners al compte i aconseguiràs una remuneració del 2% TIN/TAE fins a 50.000 €.

Quan s'abonen els interessos al meu compte?

Al final de cada mes natural t’abonarem al teu compte l’import corresponent als interessos generats durant aquest període, envian-te una comunicació a la bustia de la teva app per a informar-te.

Què necessito per obrir el meu compte de forma 100% digital?

Per obrir compte a Myandbank has de complir els següents requisits:

  • ser resident a Andorra
  • ser més gran de 18 anys
  • disposar d’un telèfon andorrà

Addicionalment, per al procès d’obertura de compte requeriràs tenir a mà:

  • Si tens nacionalitat andorrana: el passaport i la targeta de la CASS
  • Si teniu residència a Andorra: la targeta de residència a Andorra, DNI o passaport del vostre país d’origen i la targeta de la CASS

He d'anar a una oficina per a signar els contractes?

Operem 100% en línia. No hauràs de desplaçar-te ni per obrir el teu compte, ni per firmar papers, ni per poder consultar o realitzar qualsevol operació a Myandbank.

Què passa si no puc finalitzar l'alta del meu compte correctament?

Si per qualsevol motiu no poguessis finalitzar el procés d’alta, posat en contacte amb el nostre servei d’atenció al client trucant al +376 881 960. Estarem encantats d’ajudarte

Com funcionen les transferències?

Pots fer sense cost transferències des del teu compte Myandbank a un compte de qualsevol entitat tant d’Andorra com de la zona SEPA, per un import màxim de 50.000 €. Aquesta operativa no té cap cost. Si fas la teva transferència, abans de les 12:00 hores, aquesta arribarà el mateix dia. Si la fas després de les 12:00 hores, arribarà l’endemà. Tingues en compte que si realitzes la transferència durant el cap de setmana o festius, no s’executarà fins al següent dia hàbil.

Tenen algun cost les transferències de la Zona SEPA?

No, les transferències dins de la Zona SEPA (Single Euro Payments Area) no tenen cap cost.

Quins països formen part de la Zona SEPA?

Els països que formen part són els 27 Estats membres de la Unió Europea (UE), a més d’Andorra, Liechtenstein, Noruega, Islàndia, Mònaco, San Marino, Suïssa, el Regne Unit i Ciutat del Vaticà.

Puc retirar els meus diners quan vulgui?

Per descomptat, és un compte corrent remunerat. Pots disposar dels teus diners sempre que vulguis. Simplement, tingues en compte que calcularem la remuneració que t’abonem cada trimestre en funció del saldo mitjà que tinguis en el compte.

Què és el model 345?

El model 345 és una sol·licitud d’exoneració de la retenció aplicada als rendiments generats pel capital mobiliari, en cas que aquests siguin inferiors a 3.000 € anuals. www.impostos.ad/formularis

Bizum

Què és Bizum?

Bizum és una plataforma de pagaments completament integrada dins de la teva app de Myandbank, a través de la qual pots enviar i rebre diners de forma instantània i fàcil des del teu mòbil, entre clients de Myandbank o de qualsevol entitat espanyola que disposi d’aquest servei.

Quins serveis ofereix?

Bizum ofereix la increïble possibilitat de realitzar transferències immediates als teus amics, familiars o altres contactes. Oblida’t de complexitats, únicament necessitaràs el mòbil de la persona a qui vols enviar o sol·licitar diners.

Puc tenir Bizum a Myandbank i un altre banc al mateix temps?

Només pots tenir el teu Bizum a Andorra vinculat al compte de Myandbank i al número de telèfon mòbil andorrà. Recorda que aquest servei només està disponible a Andorra de la mà de Myandbank.

Quins requisits s'ha de complir per tal de poder utilitzar Bizum?

És molt senzill, per a poder utilitzar Bizum únicament has de tenir un compte a Myandbank i un número de telèfon mòbil.

Quant costa realitzar una transferència a través de Bizum?

Enviar i rebre diners a través de Bizum és totalment gratuït.

Quants diners puc enviar a través de Bizum?

Cada client pot enviar i rebre un màxim de 60 transferències per Bizum al mes.

La quantitat de cada Bizum no pot ser superior a 500 € ni inferior a 0,50 €.

Es poden enviar o rebre fins a un màxim de 2.000 € al dia i 5.000 € al mes.

Quant tarden a arribar els diners al compte de destí amb Bizum?

Menys de 5 segons! Els diners arribaran al compte de destí de forma immediata.

Puc cancel·lar una operació que he fet a través de Bizum?

Si l’operació ja ha sigut efectuada i, per tant, els diners han arribat al seu destí, no és possible cancel·lar-la.

És segur efectuar pagaments amb Bizum?

Totalment! Efectuar pagaments amb Bizum és totalment segur, ja que ofereix les màximes garanties de seguretat d’acord amb els estàndards regulats per la Unió Europea.

Puc fer un Bizum a una persona que no disposi d'aquest servei?

Sí, només has d’introduir el telèfon mòbil i rebrà un missatge convidant-lo a unir-se a Bizum. Tanmateix, has de tenir en compte el següent:

  • Si el teu Bizum és per a enviar diners, l’enviament quedarà pendent fins que el teu contacte es registri, moment en què s’executarà l’operació. Lamentablement, si després de dos dies des que vas efectuar l’enviament de diners el destinatari no es registra, l’operació es cancel·larà automàticament.
  • Si el teu Bizum és per sol·licitar diners, la teva sol·licitud quedarà pendent fins que el teu contacte es registri, moment en el qual s’executarà l’operació. Lamentablement, si després de set dies des que vas efectuar l’enviament de diners el destinatari no es registra, l’operació es cancel·lará automàticament.

Inversions

Com creo la meva cartera gestionada?

Per crear la cartera hauràs d´anar a l´apartat de la teva app “Inversions” i obrir compte. Hauràs de respondre un breu qüestionari per saber quina és la teva tolerància al risc i t´assignarem la cartera que s´ajusti a aquest perfil. Signa el contracte i ja tindràs la cartera Myandbank. Per enviar els diners i començar la inversió, pots fer una transferència des del teu compte Myandbank o des de qualsevol altra entitat.

En què inverteixen les carteres?

Les carteres inverteixen en fons indexats de les gestores internacionals Vanguard i iShares.

Qui gestiona les carteres de fons indexats?

Les carteres de Myandbank són un servei de gestió discrecional de carteres prestat per Andbank.

On estan dipositats els fons?

L’entitat depositaria dels fons gestionats per Andbank és Allfunds Bank International, S.A.

Quins tipus de cartera hi ha?

Hi ha quatre tipus de carteres, una per a cada perfil de risc. Pista Verda, risc baix; Pista Blava, risc mig-baix; Pista Vermella, risc mig-alt i Pista Negra: risc alt.

Com selecciono la meva cartera?

Pots seleccionar la teva cartera segons el teu perfil inversor, que és el que determina les teves necessitats i objectius, siguin més conservadors o arriscats. Per exemple, si al qüestionari t’adjudiquem la Cartera Pista Negra, podries contractar qualsevol de les nostres carteres, atès que l’opció Pista Negra és la de més risc. En canvi, si al qüestionari et va sortir Pista Vermella, podries contractar aquesta, la Pista Verda i la Pista Blava, però no podries invertir a la cartera de la Pista Negra, ja que suposaria assumir un risc més gran del que va determinar el teu qüestionari.

Com es calcula el perfil inversor?

Per a l´obertura de la teva cartera cal que facis un breu qüestionari en línia per conèixer el teu perfil de risc. D´aquesta manera t’assignarem la cartera adequada a les teves necessitats. Podràs repetir el qüestionari tantes vegades com vulguis.

Com faig les meves aportacions?

És molt senzill. Pots programar transferències puntuals o periòdiques directament des del teu compte Myandbank -o des de qualsevol entitat- a la teva cartera gestionada. Immediatament, es converteixen en aportacions. Els diners transferits arriben el mateix dia si procedeixen de Myandbank i triguen d´1 a 3 dies hàbils si venen d´una altra entitat.

Quin és l’import mínim d’inversió?

L´import mínim d´inversió per obrir la cartera és de 150 €. A més, pots fer les teves aportacions puntuals o periòdiques sense import mínim. Tot i això, tingues en compte que si són inferiors a 150 €, els diners s´aniran acumulant fins a que s´arribi a aquesta xifra. En aquell moment, s´invertirà. Si la teva aportació és igual o superior a 150 €, s´invertirà automàticament, excepte una petita part que mantenim en efectiu.

Amb quina freqüència puc realitzar les meves aportacions periòdiques?

Amb la que vulguis. Pots escollir la freqüència -mensual, bimensual, trimestral, quadrimestral, semestral i anual- de les teves transferències/aportacions i l’import que vols invertir.

Quan s’inverteixen els meus diners?

Quan l´efectiu arribi a 150 € s´invertirà automàticament sense que hagis de fer res. Llançarem les ordres de compra dels fons en un termini màxim de tres dies hàbils des que arribin els diners. Veuràs la teva inversió efectuada en un màxim de 8 dies hàbils.

Es destina el 100 % de la teva inversió a comprar els fons de les carteres gestionades?

No. S´inverteix el 99,5 %. El 0,5 % de la teva inversió es manté en liquiditat al compte d´efectiu. Aquest percentatge és inferior al que la majoria de les entitats mantenen en liquiditat -generalment 1%- en la prestació d´aquest tipus de serveis. Mantenim per defecte una petita part de la teva inversió en efectiu -al voltant del 0,5 % del valor de la cartera- per fer front a futures despeses de custòdia i de gestió que es cobren trimestralment. D´aquesta manera, no hem de reemborsar fons per fer el cobrament de comissions.

Puc tenir diverses carteres a la vegada?

No, només és possible contractar una cartera per client.

Quines comissions cobren?

El servei de carteres gestionades implica una comissió de gestió del 0,30 % i una de custòdia del 0,20 % (IGI inclòs). El cobrament es fa trimestralment al compte d´efectiu vinculat a la cartera de fons indexats.

Quina fiscalitat tenen les carteres?

La plusvàlua generada en la compravenda de fons d’inversió no té impacte fiscal en persones físiques sota l’actual normativa andorrana.

Quina liquiditat tenen les carteres?

Diària, igual que els fons en els quals inverteixen.

Com puc donar de baixa la meva cartera?

Pots donar de baixa la teva cartera en qualsevol moment des de la mateixa aplicació. El procés de cancel·lació tardarà d’1 a 8 dies hàbils.

Targetes

La targeta té algun cost?

La targeta és gratuïta i no té cap mena de comissió associada.

Té comissió la retirada d´efectiu en caixers?

Pots treure diners gratuïtament a qualsevol caixer d´Andorra, sigui de l´entitat que sigui.

Quines mesures de seguretat té la targeta?

La targeta compta amb la màxima seguretat contra l´ús fraudulent gràcies a la tecnologia EMV així com un control metòdic per a detectar operacions fraudulentes.

Per a la compra segura per internet, el servei Visa Secure proporciona protecció a través d´un codi personal OTP (One Time Password). És l´únic servei que garanteix l´autenticació i la identificació dels usuaris de targetes en els comerços electrònics adherits.

A més, disposa d´una assegurança antifrau, gratuïta, que et protegirà davant la pèrdua o robatori de la targeta. Tanmateix, pots subscriure gratuïtament el servei SMS per a rebre una notificació per SMS de manera immediata de totes les teves compres superiors a 50 €.

Puc ingressar diners amb la meva targeta de dèbit Myandbank?

Sí, pots ingressar diners amb la teva targeta de dèbit als caixers d’Andbank que estan situats a Plaça Rebés, 7 i C. Na Maria. Pla, 35, a Andorra la Vella; C. Fiter i Rossell, 4, Escaldes-Engordany, i Av, Verge de Canòlich, 53, Sant Julià de Lòria.

Quins beneficis té l´assegurança antifrau?

L´assegurança antifrau cobreix la pèrdua, furt o robatori de la targeta. Les operacions cobertes són les compres fetes amb la targeta, les disposicions d´efectiu per a caixer, així com les operacions per internet i per telèfon.

La cobertura de sinistres ocasionats per aquests casos assegura fins a les indemnitzacions següents:

VISA DEBIT: 1.500 euros per sinistre

L´assegurança té un límit de fins a 35 operacions

Fins a 72 hores anteriors al moment en què s´ha posat la denúncia, que ha d´haver presentat en els últims 45 dies

Com puc activar la meva targeta?

Quan tinguis la teva targeta i el PIN, pots activar-la a qualsevol caixer o bé efectuant una compra que requereixi introduir el PIN a qualsevol comerç.

Com puc obtenir el PIN de la meva targeta?

Obté el teu PIN a través de l’app. Quan rebis l’avís de que ja tenim la teva targeta, t’apareixerà en la pantalla principal un botó de “Consultar PIN”. Prem-ho i rebràs un SMS amb el teu codi PIN. Sempre podràs canviar-ho a qualsevol caixer d’Andbank.

Què passa si no estic al meu domicili quan m´arribi la targeta?

Si en el moment del lliurament no estàs al teu domicili, deixarem la targeta a la teva bústia. En cas que no trobem el teu domicili, contactarem amb tu per sol·licitar-te més informació sobre l’adreça de lliurament.

Si la teva targeta no ha pogut ser lliurada, et comunicarem a través de la bústia de la teva app Myandbank les instruccions sobre com recollir la targeta.

A quin horari puc recollir la meva targeta en el corner Myandbank?

El córner Myandbank està situat a la recepció del centre de negocis d’Andbank, situat al C. Manuel Cerqueda i Escaler 4-6, d’Escaldes-Engordany. L’horari és, de dilluns a divendres, de les 8.30 h a les 18 h.

Quins límits té la targeta Myandbank?

La targeta Myandbank és una targeta de dèbit, per la qual cosa el seu límit correspon al saldo que tingui en el compte Myandbank. No obstant això, té un límit diari de 1.800 €. Per a operacions en caixers, el límit diari de reintegraments és de 1.000 €, mentre que el mensual és de 5.000 €.

Per a operacions en caixers, el limit diari de reintegraments és de 1.000 €, mentre que el mensual és de 5.000 €.

Què faig si em roben o perdo la targeta?

Si et roben o perds la targeta, has de trucar als telèfons d´urgència +376 739 039 o +34 913 62 62 00, per a informar del succés.

Com demanar una targeta?

A través de l’app Myandbank. A la pàgina principal t’apareixerà el botó “Sol·licitar targeta”, polsa’l i segueix els passos. Escull el mode de lliurament: al teu domicili o recull-la al Corner Myandbank. T’avisarem a la bústia de l’app quan la tinguem disponible.

Puc saber d´alguna manera el que gasto amb la targeta?

Pots veure al teu compte, al moment, totes les despeses que efectuïs amb la teva targeta.